Heerewaarden -Banner-voor-agenda-1100-400

QIGONG & WANDELEN

‘Buitenpolder Heerewaarden’
Natuurgebied aan de Waal, nabij Zaltbommel
Vrijdag 2 juni a.s.

Mijn hart heb ik verloren aan de Bommelerwaard!
Daarom neem ik je graag mee naar
één van haar prachtige natuurgebieden:
‘Buitenpolder Heerewaarden’, nabij Zaltbommel.
Om te genieten van wandelen in combinatie met Qigong!

Bloem
Meertje 6
Yvonne op pad 1
Pad 2

Buitenpolder Heerewaarden bevindt zich tussen de Maas en de Waal en is een uiterwaardengebied met een grote diversiteit aan flora en fauna. Volgens de Natuurwacht van Bommelerwaard broeden hier meer dan 60 soorten vogels en komen er 20 soorten libellen voor.

Een aantal kleine meertjes zijn over het gebied uitgestrooid waar veel verschillende soorten eenden en vogels te spotten zijn. Deze meertjes zijn ook de woonplaats van bevers en alhoewel de kans heel klein is dat je er eentje ziet, is het toch bijzonder om zijn sporen te ontdekken. De meertjes zijn omringd door ietwat heuvelige graslanden waar avontuurlijke wandelpaden te vinden zijn die veelal door bossen en bramenstruiken (die in juni bloeien!) omrand zijn.

De wat vlakkere graslanden leiden naar een aftakking van de Maas (St. Andries Kanaal) waar je bij warm weer even kunt pootjebaden en de koeien van de lokale boeren die daar vrij in de natuur grazen kunt begroeten. In dit schitterende natuurgebied maken we samen een wandeling en houden op een mooie plek halt om een uurtje Qigong onder begeleiding van prachtige vogelenzang met elkaar te doen.

We verzamelen om 12.00 uur bij de parkeerplaats in de bocht Heggeldijk en Hogewaard in Heerewaarden. De wandeling in dit prachtige natuurgebied duurt ongeveer drie uur waarvan een uur voor Qigong zal zijn.

Voor het Qigong gedeelte is geen ervaring nodig!

Het wandelen wordt op een rustige tempo gedaan, zodat er genoten kan worden van de natuur, en is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Wel is het raadzaam om goede (waterbestendige) wandelschoenen aan te trekken, omdat we zowel over gras, zand als langs water zullen lopen. Trek verder het liefst kleding aan in laagjes, zodat je wat uit kunt trekken als het warm is en iets weer aan kunt trekken als het fris is. Een bidon met water is ook altijd raadzaam en een lunchpakketje. Een verrekijker kan ook heel leuk zijn om mee te hebben!

Qigong-in-de-Bommelerwaard---webklaar
Zwaan
Meertje 4
Koeien

Datum & Tijd

Datum: Vrijdag 2 juni a.s.
Tijd: 12.00 – 15.00 uur
Kosten: € 19,50 p.p.

NB Deze wandeling maakt ook onderdeel uit van de Qigong Natuurweekend Bommelerwaard. Tijdens dit weekend wordt overnacht in B&B Alemsche Waard en worden meerdere wandelingen (ook avondwandelingen) in de Bommelerwaard gemaakt. De wandeling in de Stiftsche Uiterwaarden en Alemsche Uiterwaard zijn net als bovenvermelde wandeling in de Buitenpolder Heerewaarden los van het weekend te boeken. Op zondag 23 april is er ook Qigong & Wandelen in de Gamerensche Waarden.

Wat is Qigong?

Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. De zachte strekkingen en vloeiende bewegingen van de oefeningen, de aandacht voor een diepe, voedende ademhaling en de rustgevende meditaties en visualisaties maken deze Oosterse bewegingsleer tot een weldaad voor lichaam en geest. Je zult je niet alleen energieker en vitaler voelen, maar ook evenwichtiger en kalmer.

Het regelmatig beoefenen van Qigong zorgt voor een optimale verbinding tussen lichaam en geest. Door de fysieke bewegingen gaan de energiebanen in het lichaam (meridianen) volledig open en kan de levensenergie (qi) vrijelijk door het lichaam stromen. Hierdoor wordt je je gaandeweg steeds bewuster van hoe je lichaam aanvoelt en waar zich spanning en weerstand (energieblokkades) bevindt. Het mentale  resultaat van de oefeningen uit zich vooral in een meer gebalanceerde omgang met werkdruk, spanning en tegenslag in je dagelijks leven. Je zult beter in staat zijn aan te voelen wat je, zowel fysiek als mentaal, nodig hebt om in balans te blijven en vanuit deze staat bewust te kiezen voor een gezond(ere) levensstijl.