Qigong Natuurweek Oostenrijk

QIGONG NATUURWEEK OOSTENRIJK 2024
Bewegen, beleven, verbinden en verwonderen

Zondag 1 september t/m zaterdag 7 september 2024
Haus Gartner, Neukirchen am Grossvenediger, Oostenrijk

Kom een week lang genieten van de prachtige samensmelting van rustgevende Qigong, Nederlandse gastvrijheid en de Oostenrijkse bergen!

De combinatie van Qigong met de zachte, ronde en meditatieve bewegingen en de directe verbinding met de natuur terwijl je het beoefent, is door geen enkele andere te evenaren. De keuze om dit in Oostenrijk te doen heeft alles te maken met de sterke aanwezigheid van alle vijf elementen uit de Traditionele Chinese geneeskunde: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Alhoewel …. de diepe vriendschap tussen Jolanda van Haus Gartner en Yvonne en hun passie voor Qigong (beide zijn Qigong docent) is minstens zo belangrijk geweest bij het tot stand komen van deze prachtige natuurweek in de Oostenrijkse bergen.

De ligging van Haus Gartner biedt de mogelijkheid tot prachtige wandelingen die gecombineerd zullen worden met Qigong. De heerlijke slaapkamers met balkon zijn er ook om je in terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. En voor wie graag buiten in de zon wil blijven, is er ook nog de grote tuin met verschillende plekken om lekker tot rust te komen. Fijn even een gesprekje met Jolanda of Yvonne aanknopen, is natuurlijk ook heel gezellig. Of met iemand anders uit de groep.

NB Wij kunnen je helpen met het uitzoeken van je heen- en terugreis als je met het vliegtuig of de trein wil komen. Vluchten met Transavia komen in Innsbrück aan op zondag en woensdag!

Jolanda-en-Yvonne-webklaar
IMG-20230906-WA0056

QIGONG, MEDITATIES & SESSIES

Gedurende deze week zullen zowel Jolanda als Yvonne Qigonglessen (ook in combinatie met de wandelingen), meditaties en verdiepende sessies geven. Ervaring met Qigong is hiervoor niet persé noodzakelijk, maar bij twijfel hierover neem dan gerust contact op. De wandelingen zijn in de bergen, waardoor er altijd sprake is van stijgend en dalend landschap. Je mag deze wandelingen echter zo lang of kort maken als jij wil, en natuurlijk ook besluiten om één of meerdere over te slaan.

VRIJE TIJD
Elke dag is zo ingedeeld dat er genoeg ruimte is voor vrije tijd. In de ochtenden beginnen we rond 10.00 uur, zodat je wat kunt uitslapen en de tijd kunt nemen om te ontbijten en je klaar te maken. Elke dag blijft er ook genoeg gelegenheid over om je bijvoorbeeld terug te trekken op (het balkon van) je kamer, in de tuin van Haus Gartner te zitten of zelf een mooie wandeling in de omgeving maken. Midden in de week is er een rustdag waarop er geen vast programma is en je naar eigen behoefte je dag kunt indelen.

MAALTIJDEN ZELF MAKEN

Op beide verdiepingen van Haus Gartner is een gezamenlijke keuken – met een koelvrieskast, kookstel, oven, magnetron en vaatwasser – waar je je eigen maaltijden kunt maken en nuttigen. In Neukirchen am Grossvenediger zijn meerdere supermarkten waar je inkopen hiervoor kunt doen. Voor diegenen die met de trein of het vliegtuig komen, prikken we twee momenten in de week om samen naar de supermarkt te rijden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om maaltijden in één van de Gasthoven in de nabije omgeving te nuttigen.

IMG-20230908-WA0011
20230907_125129

LOGIES & PROGRAMMA

€  777,00 p.p voor 1 persoon
(eigen slaapkamer en programma)

€  555,00 p.p. bij 2 personen
(gedeelde slaapkamer en programma)

Niet inbegrepen: ontbijt, lunch en avondmaal.

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestigings e-mail en een verzoek tot het betalen van een aanbetaling van €200,00 p.p. In de laatste week van juli sturen wij een laatste e-mail met een betaalverzoek voor het restant van het bedrag.

Zowel de organisatie als de deelnemers behouden het recht de week i.v.m. ziekte of andere acute omstandigheden te annuleren. Hier geldt dat de volledige betaling wordt teruggestort.

Deelname aan de activiteiten van deze week zijn geheel op eigen risico!

Haus-Gartner-500-500

LOGIES

Inbegrepen bij de kamers/keukens: beddengoed, handdoeken, theedoeken en eindschoonmaak.

Eerste verdieping
1 slaapkamer met tweepersoonsbed, balkon, douche, wastafel en wc op de kamer.

1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, balkon, douche, wastafel en wc op de kamer.

1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, balkon en wastafel op de kamer. Eigen douche en wc op de tweede verdieping.

Gezamenlijke woonkeuken met balkon en koelvrieskast, vaatwasser, kookstel, oven, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.

Tweede verdieping

3 slaapkamers met tweepersoonsbed, elke slaapkamer heeft een eigen douche, wastafel en balkon. Deze 3 slaapkamers delen op de gang 2 wc’s.

Gezamenlijke woonkeuken met balkon en koelvrieskast, vaatwasser, kookstel, oven, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.

Slaapkamer-500-500