Qigong Natuurweek Oostenrijk

QIGONG NATUURWEEK OOSTENRIJK 2023
Bewegen, beleven, verbinden en verwonderen

Zondag 3 september t/m zaterdag 9 september 2023
Haus Gartner, Neukirchen am Grossvenediger, Oostenrijk

Kom een week lang genieten van de prachtige samensmelting van rustgevende Qigong, Nederlandse gastvrijheid en de Oostenrijkse bergen!

Jolanda en Yvonne zijn twee vriendinnen die allebei hun hart gevolgd hebben. Jolanda door samen met haar echtgenoot Haus Gartner midden in de Oostenrijkse bergen over te nemen en Yvonne door Qigong docente te worden. Het samenbrengen van hun passies zorgt voor een bijzondere combinatie van bewegen, beleven, verbinden en verwonderen midden in het prachtige natuurgebied de Hohe Tauern.

De combinatie van Qigong met de zachte, ronde en meditatieve bewegingen en de directe verbinding met de natuur terwijl je het beoefent, is door geen enkele andere te evenaren. De keuze om dit in Oostenrijk te doen heeft alles te maken met de sterke aanwezigheid van alle vijf elementen uit de Traditionele Chinese geneeskunde: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Alhoewel …. de vriendschap tussen Jolanda en Yvonne is minstens zo belangrijk geweest bij het tot stand komen van deze prachtige natuurweek in de Oostenrijkse bergen.

De ligging van Haus Gartner biedt de mogelijkheid tot prachtige wandelingen die gecombineerd zullen worden met Qigong. De heerlijke slaapkamers met balkon zijn er ook om je in terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. En voor wie graag buiten in de zon wil blijven, is er ook nog de grote tuin met verschillende plekken om lekker tot rust te komen. Fijn even een gesprekje met Jolanda of Yvonne aanknopen, is natuurlijk ook heel gezellig. Of met iemand anders uit de groep.

NB Wij kunnen je helpen met het uitzoeken van je heen- en terugreis als je met het vliegtuig of de trein wil komen. Vluchten met Transavia komen in Innsbrück aan op zondag en woensdag!

Gastvrouwen Qigong Natuurweek Oostenrijk
Wandeling Finkau Qigong Natuurweek Oostenrijk

QIGONG & WANDELINGEN

Gedurende deze week zullen we vier wandelingen in de prachtige natuur rondom Haus Gartner maken, die allemaal gecombineerd zullen worden met een uurtje Qigong in de buitenlucht. Ervaring met Qigong is hiervoor niet persé noodzakelijk, maar bij twijfel hierover neem dan gerust contact op met Yvonne. De wandelingen die we aansluitend op de Qigong maken, zijn allemaal in de bergen, waardoor er altijd sprake is van stijgend en dalend landschap. Je mag deze wandeling echter zo lang of kort maken als jij wil, en natuurlijk ook besluiten om één of meerdere over te slaan.

CREATIVITEIT, SPEELSHEID & VERDIEPING
Naast de wandelingen in combinatie met Qigong is er ook ruimte voor creativiteit, speelsheid en verdieping. Het programma hiervoor ligt niet vast, maar passen we aan naar de behoefte van de groep. Hierbij valt te denken aan het maken van een edelsteen armband op basis van de Chinese vijf elementenleer, het zelf maken van vlierbessensap, het bespreken van een tekst uit de Tao te Ching of gewoon fijn samen een spelletje spelen.

VRIJE TIJD
Elke dag is zo ingedeeld dat er genoeg ruimte is voor vrije tijd. In de ochtenden beginnen we rond 10.00 uur, zodat je lekker wat kunt uitslapen en de tijd kunt nemen om te ontbijten en je klaar te maken. Elke activiteit (Qigong + wandeling) duurt ongeveer 4 uur, waardoor er ook genoeg gelegenheid overblijft om je bijvoorbeeld lekker terug te trekken op (het balkon van) je kamer, lekker in de tuin van Haus Gartner te zitten of zelf een mooie wandeling in de omgeving maken.

Op de dag die middenin de Qigongweek valt (woensdag) is er geen vast programma en kun je genieten van de rust of zelf op avontuur uit gaan.

Finkau Qigong Natuurweek Oostenrijk
Waterval Unter Schulzbach Qigong Natuurweek Oostenrijk

LOGIES, ONTBIJT & PROGRAMMA

€  599,00 p.p voor 1 persoon
(eigen slaapkamer, ontbijt en programma)

€  539,00 p.p. bij 2 personen
(gedeelde slaapkamer, ontbijt en programma)

Niet inbegrepen: lunch en avondmaal.

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestigings e-mail van ons om je te laten weten dat jouw plekje gereserveerd is. In de maand april sturen wij je nog een e-mail met gegevens voor een aanbetaling van € 200,00 p.p. In de laatste week van juli sturen wij een laatste e-mail met een betaalverzoek voor het restant van het bedrag.

Zowel de organisatie als de deelnemers behouden het recht de week i.v.m. ziekte of andere acute omstandigheden te annuleren. Hier geldt dat de volledige betaling wordt teruggestort.

Deelname aan de activiteiten van deze week zijn geheel op eigen risico!

Haus-Gartner-500-500

MAALTIJDEN

Het ontbijt bestaat uit diverse verse broodjes, yoghurt, fruit en verschillende soorten beleg (zoet en hartig), die gedurende de week in voldoende mate en vers aangevuld zullen worden. Op beide verdiepingen van Haus Gartner is een gezamenlijke keuken waar je je ontbijt kunt maken en nuttigen. Het is natuurlijk ook mogelijk om op je eigen balkon van het ontbijt te genieten. We zullen bij deelnemers van tevoren informeren of er rekening gehouden moet worden met een bepaald dieet.

Voor de lunch en het avondmaal kun je ervoor kiezen om hiervoor zelf inkopen te doen of dit in één van de Gasthoven in de nabije omgeving te nuttigen. De beide keukens van Haus Gartner hebben een koelvrieskast, kookstel, oven, magnetron en vaatwasser. Voor diegenen die met de trein of vliegtuig zijn gekomen, zullen we twee momenten in de week prikken waarop we samen naar de supermarkt rijden.

LOGIES

Inbegrepen bij de kamers/keukens: beddengoed, handdoeken, theedoeken en eindschoonmaak.

Eerste verdieping
1 slaapkamer met tweepersoonsbed, balkon, douche, wastafel en wc op de kamer.

1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, balkon, douche, wastafel en wc op de kamer.

1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed, balkon en wastafel op de kamer. Eigen douche en wc op de tweede verdieping.

Gezamenlijke woonkeuken met balkon en koelvrieskast, vaatwasser, kookstel, oven, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.

Tweede verdieping

3 slaapkamers met tweepersoonsbed, elke slaapkamer heeft een eigen douche, wastafel en balkon. Deze 3 slaapkamers delen op de gang 2 wc’s.

Gezamenlijke woonkeuken met balkon en koelvrieskast, vaatwasser, kookstel, oven, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.

Maaltijden-1-500-500
Slaapkamer-500-500