Qigong les over de bron van Transformatie

Bron van Transformatie
3 t/m 9 mei 2020

Online Qigongles via Zoom

Binnen de Chinese vijf elementenleer begint de zomer al halverwege mei en zijn we in de 3 weken daaraan voorafgaand in de overgangsfase tussen lente en zomer, ofwel we staan onder de invloed van het Aarde element. Tijdens deze periode waarin we ons nu bevinden, is vooral de transformerende energie van de Milt en Maag actief. Zoals dit organenpaar de essentie van onze voeding omzet in verschillende vormen van qi voor zowel lichaam als geest, transformeert de kracht van het Aarde element de essentie van de lente vloeiend in die van de zomer.

Mijn live online Qigongles van deze week staan in het teken van deze overgang naar de zomer. Zowel oefeningen die te maken hebben met de Maag- en Miltmeridianen (transformatie) als oefeningen voor het Vuurelement (zomer), staan centraal. Er is aandacht voor een bijzondere kwaliteit van het Hart (Vuurelement) dat ook een transformerende werking heeft, namelijk Dankbaarheid. Je beseffen dat de kracht van transformatie een innerlijke bron is van waaruit je elk moment kunt putten, kan een steun zijn voor als je in het dagelijks leven te maken krijgt met omstandigheden waar je veel weerstand tegen voelt en waar je enorm mee worstelt.

========

Deze les is voor iedereen toegankelijk! Alleen wanneer je in de huidige situatie financieel in staat bent om een donatie te doen vraag ik daar € 7,50 voor, waarvan € 2,50 naar het sociaal project ‘You Bake a Difference’ van Dave en Edith Atkins gaat.

Donderdagochtend: 10.00 – 11.00 uur

Aanmelden kan via deze link. Op deze pagina vind je uitgebreider informatie en onderaan per les een knop om te ‘Registreren’ en een knop om te ‘Doneren’.

NB! De dinsdagavondles vervalt deze week in verband met Bevrijdingsdag. Op woensdagochtend geef ik wel een Live online Qigongles via de Facebookpagina van Yogadreams. Deze les is gratis te volgen!

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.