Het Universum staat achter je - Gabrielle Bernstein - Boekrecensie Yvonne Alefs

Het Universum staat achter je – Gabrielle Bernstein

Als je mij zou vragen waar ik het liefst voor kies, voor liefde of voor angst, dan zou ik je zeggen dat ik het liefst voor liefde kies. Als je mij vervolgens zou vragen of ik dat dan ook altijd doe, dan moet ik je helaas zeggen dat dat nog niet zo is. Wat wel is, is dat mijn bewustzijn, dat ik de keuze heb tussen deze twee uitersten, groter is geworden na het lezen van het boek ‘Het Universum staat achter je’ van Gabrielle Bernstein. Wanneer ik in een situatie kom, waarin ik neig naar oordeel, twijfel of onzekerheid, komt veel eerder het stemmetje in mij naar boven, dat me eraan herinnert dat ik te allen tijde ook kan kiezen om vanuit liefde te reageren. Gabrielle noemt zo’n moment ‘Het Heilig Moment’, het punt waarop je angst de rug toedraait en rustig de kant oploopt van acceptatie, vertrouwen en zekerheid.

Kiezen voor angst, en alles wat daaruit voortkomt, is niet iets dat we bij de geboorte mee hebben gekregen. Het is een reactie die ons door de wereld is aangeleerd, en wat voortkomt uit de overtuiging dat er niet genoeg is voor iedereen, dat je moet strijden en vechten voor je plekje op deze wereld. Je hoeft alleen al naar de berichtgeving in deze wereld te kijken om te beseffen dat angst ons met de paplepel wordt ingegoten. Het houdt ons klein, geeft ons het gevoel machteloos te zijn en creëert weerstand tegen liefde, omdat we zijn gaan geloven in de schaarste van geweld, haat en oorlog in plaats van in de overvloed van éénheid, verbondenheid en vrede.

Als we onze problemen vanuit tekort, oordeel en angst bekijken, dan reageren we vanuit tekort, oordeel en angst. Hierdoor blokkeren we alle begeleiding vanuit het Universum. Maar als we ervoor kiezen om diezelfde problemen vanuit liefde te bekijken, creëren we de ruimte voor wonderen. In elke situatie kunnen we voor angst kiezen, of voor de liefdevolle begeleiding van het Universum. – Citaat Gabrielle Bernstein

Het Universum ís liefde, ís éénheid, ís verbondenheid, ís vrede, ís acceptatie, ís openheid, ís vertrouwen, ís zekerheid en ís een onuitputtelijke bron die altijd en eeuwig voor ons beschikbaar ís. Het kan ons eindeloos datgene geven waarnaar we zo verlangen, als we onze aangeleerde weerstand  tegen liefde (oftewel onze angst) kunnen loslaten. Hoe je dat doet, wordt op een prachtige wijze door Gabrielle verteld. Alles wat zij aanreikt in dit boek, wordt ondersteund door pakkende voorbeelden uit haar eigen leven en dat van haar vrienden, citaten van een Cursus in Wonderen, gebeden, meditaties en oefeningen. Alleen al het lezen van de vele Universele Lessen, zoals die ik hieronder heb neergezet en welke goed zichtbaar in het boek zijn afgedrukt, zou voldoende kunnen zijn om je op het juiste spoor te brengen.

“Het Universum reageert altijd op de energie die achter je overtuigingen zit.” – Universele les Gabrielle Bernstein

Mijn wens aan het Universum is dat ik in de toekomst meer Qigong lessen mag gaan geven en het is aan mij om te bepalen welke energie ik daaraan meegeef, die van angst of die van liefde. In het geval van angst, dan wil ik meer lessen geven, omdat ik anders bang ben(!) dat ik niet genoeg geld verdien. Waarbij de nadruk, oftewel de energie, op ‘bang’ en ‘niet genoeg’ ligt. In het geval van liefde, wil ik meer les geven, omdat ik het gevoel van verbondenheid en welzijn dat ik tijdens het lesgeven ervaar, vaker wil beleven en wil delen met zoveel mogelijk mensen. Hier ligt de nadruk op ‘verbondenheid’ en ‘welzijn’. Het eerste is wat ik deed voordat ik het boek van Gabrielle las, het laatste is wat ik nu doe. Een verandering die niet van het ene op het andere moment meteen lukt, want o, we zijn zo geprogrammeerd door angst, maar wel eentje die ik me, gedachte voor gedachte, aan het eigen maken ben. En weet je, overgave aan liefde, vertrouwen en zekerheid is zó bevrijdend!

“Je frequentie ondersteunt je ervaring.” – Universele les Gabrielle Bernstein

Yvonne Alefs

Boek meteen bestellen? Klik dan hier!

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.