Banner 1100 400

QIGONG & WANDELEN

‘Alemsche Uiterwaard’
Natuurgebied aan de Waal, nabij Zaltbommel
Zondag 4 juni a.s.

Mijn hart heb ik verloren aan de Bommelerwaard!
Daarom neem ik je graag mee naar
één van haar prachtige natuurgebieden:
‘Alemsche Uiterwaard’, nabij Zaltbommel.
Om te genieten van wandelen in combinatie met Qigong!

Kerk Alem gecropt 2
Pad tussen struiken
20220604_202036
20220604_201022

Het Alemsche pad voert je mee op paden over de dijk, langs het mooie dorpje Alem gelegen tussen de Waal en de Maas en door de bijzondere natuur van de Alemsche Uiterwaard. Het pad biedt veel variatie in begroeiing, dieren en planten.

Vooral de meidoornhagen springen hier in het oog waar vogels, hazen en egels beschutting vinden. Het aantal zangvogels in de Alemsche Uiterwaard is vanwege deze meidoornhagen zeer hoog. Maar ook vlinders, libellen en hommels vergezellen je op je pad en als je geluk hebt kun je nog verschillende roofvogels zoals de buizerd, sperwer, torenvalk en heel misschien (als hij zich al overdag laat zien) een uil ontdekken.

Een deel van het pad voert je ook langs graslanden waar koeien van de plaatselijke boeren in grote vrijheid grazen. Hun mooie grote ogen en bedachtzame nieuwsgierigheid doen je hart smelten.

We verzamelen om 10.30 uur bij B&B Alemschewaard op de Veerweg 2b in Alem. De wandeling in dit prachtige natuurgebied duurt ongeveer drie uur waarvan een uur voor Qigong zal zijn.

Voor het Qigong gedeelte is geen ervaring nodig!

Het wandelen wordt op een rustige tempo gedaan, zodat er genoten kan worden van de natuur, en is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Wel is het raadzaam om goede (waterbestendige) wandelschoenen aan te trekken, omdat we zowel over gras, zand als langs water zullen lopen. Trek verder het liefst kleding aan in laagjes, zodat je wat uit kunt trekken als het warm is en iets weer aan kunt trekken als het fris is. Een bidon met water is ook altijd raadzaam en een lunchpakketje. Een verrekijker kan ook heel leuk zijn om mee te hebben!

Laan met bomen
20220604_204422
20220604_205357
20220604_212248

Datum & Tijd

Datum: Zondag 4 juni a.s.
Tijd: 10.30 – 13.30 uur
Kosten: € 22,50 p.p.

Verzamelplaats:
B&B Alemsche Waard
Veerweg 2b in Alem

NB Deze wandeling maakt ook onderdeel uit van de Qigong Natuurweekend Bommelerwaard. Tijdens dit weekend wordt overnacht in B&B Alemsche Waard en worden meerdere wandelingen (ook avondwandelingen) in de Bommelerwaard gemaakt. De wandeling in de Stiftsche Uiterwaarden en Buitenpolder Heerewaarden is net als bovenvermelde wandeling in de Buitenpolder Heerewaarden los van het weekend te boeken.

Wat is Qigong?

Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. De zachte strekkingen en vloeiende bewegingen van de oefeningen, de aandacht voor een diepe, voedende ademhaling en de rustgevende meditaties en visualisaties maken deze Oosterse bewegingsleer tot een weldaad voor lichaam en geest. Je zult je niet alleen energieker en vitaler voelen, maar ook evenwichtiger en kalmer.

Het regelmatig beoefenen van Qigong zorgt voor een optimale verbinding tussen lichaam en geest. Door de fysieke bewegingen gaan de energiebanen in het lichaam (meridianen) volledig open en kan de levensenergie (qi) vrijelijk door het lichaam stromen. Hierdoor wordt je je gaandeweg steeds bewuster van hoe je lichaam aanvoelt en waar zich spanning en weerstand (energieblokkades) bevindt. Het mentale  resultaat van de oefeningen uit zich vooral in een meer gebalanceerde omgang met werkdruk, spanning en tegenslag in je dagelijks leven. Je zult beter in staat zijn aan te voelen wat je, zowel fysiek als mentaal, nodig hebt om in balans te blijven en vanuit deze staat bewust te kiezen voor een gezond(ere) levensstijl.