Qigong Natuurweekend Bommelerwaard

QIGONG NATUURWEEKEND BOMMELERWAARD 2024
Bewegen, beleven, verbinden en verwonderen

Weekend van 31 mei t/m  2 juni 2024
B&B Alemschewaard, Alem, Gelderland

Dit jaar gaat helaas vanwege te weinig aanmeldingen niet door!

Kom een lang weekend genieten van de prachtige samensmelting van rustgevende Qigong, Bommelerwaardse natuur en Hollandse gezelligheid!

Al enige tijd liep ik met de wens rond om in Nederland een Qigong Natuurweekend te houden en toen ik in het voorjaar van 2022 in de prachtige nét nieuw opgestarte B&B Alemsche Waard van Mieke van Oers en haar moeder verbleef, wist ik meteen dat dit DE plek was: vijf mooie, ruime appartementen naast elkaar met een prachtig uitzicht over de graslanden van de Bommelerwaard. De zonsondergang meemaken vanuit de heerlijke relaxfauteuils in de woonkamer met de schuifpuien open, gaf het ultieme gevoel van rust en ontspanning. Dit was de sfeer waarnaar ik opzoek was. En terwijl Mieke en ik elkaar nooit eerder hadden ontmoet, hadden we allebei het gevoel alsof we elkaar al langer kenden. Die ervaring, gecombineerd met onze ondernemende, energieke en enthousiaste levenshouding, vormt een prachtig uitgangspunt voor een bijzondere samenspel van bewegen, beleven, verbinden en verwonderen midden in het prachtige natuurgebied van de Bommelerwaard.

Het beoefenen van de zachte, ronde en meditatieve bewegingen van Qigong terwijl je midden in de natuur staat, geeft een extra dimensie aan de beleving ervan. De verbinding met de elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water uit de Traditionele Chinese Geneeskunde – die zo fundamenteel zijn voor Qigong – komt dan veel makkelijker tot stand. In de Bommelerwaard kun je je opladen aan de zuiverende en helende werking van de natuur, je verbinden met de open en weidse Hemel en de ondersteunende en dragende Aarde en je onderdompelen in de rust van de rivieren en meertjes.

Mieke-en-Yvonne
Qigong Natuurweekend Bommelerwaard Qigongveld

APPARTEMENTEN

De ligging van B&B Alemsche Waard biedt de mogelijkheid tot prachtige wandelingen die gecombineerd zullen worden met Qigong. Alle appartementen zijn gelijkvloers en hebben een ruime woonkamer met open keuken, een riante badkamer, een aparte toilet en een tweepersoons slaapkamer met twee losse bedden. De woonkamer heeft schuifpuien die toegang geven tot een terrasje en bieden een weids uitzicht over de graslanden waar de koeien van Mieke en haar ouders ook grazen.

QIGONG & WANDELINGEN

Gedurende dit weekend zullen we elke dag een wandeling maken in de prachtige natuur van dit riviereiland dat ingeklemd ligt tussen Maas en Waal, gecombineerd met een uur Qigong in de buitenlucht. In totaal duren deze wandelingen (inclusief Qigong) ongeveer drie uur. We doen alles op een rustige en ontspannen tempo, zodat het voor iedereen aangenaam blijft. Ervaring met Qigong is niet persé noodzakelijk, maar twijfel je hierover neem dan gerust contact met mij op.

20230602_144215

LOGIES & ONTBIJT

€ 369,00 p.p.
(gedeeld appartement, ontbijt en programma)

Inbegrepen bij de appartementen: beddengoed, handdoeken, theedoeken en eindschoonmaak.

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestigings e-mail van ons om je te laten weten dat jouw plekje gereserveerd is. In de maand maart sturen wij je nog een e-mail met gegevens voor een aanbetaling van € 150,00 p.p. Vier weken voor het Natuurweekend sturen wij een laatste e-mail met een betaalverzoek voor het restant van het bedrag.

MAALTIJDEN

Het ontbijt is inbegrepen in de prijs en bestaat uit diverse verse broodjes, yoghurt, fruit en verschillende soorten beleg (zoet en hartig). De middag- en avondmaaltijden zijn niet in de prijs inbegrepen. Elk appartement heeft een volledig ingerichte keuken met keukenhanddoek, theedoek, servies, bestek, pannen, magnetron en een electrische kookplaat voor 1 pan. In Kerkdriel (± 10 min. rijden) is een grote supermarkt waar verse salades en maaltijden gekocht kunnen worden. Voor wie liever buiten de deur eet zijn er in de omgeving genoeg gezellige restaurants te vinden. Het is aan te raden om een lunchpakket mee te nemen voor de wandelingen.

Qigong Natuurweekend Bommelerwaard B&B Alemschewaard
Qigong Natuurweekend Bommelerwaard Logies

PROGRAMMA

Vrijdag:

10.30 uur: ontvangst bij B&B Alemsche Waard met koffie/thee/lekkers
12.00 uur: wandeling + Qigong in ‘Buitenpolder Heerewaarden’
15.30 uur: terugkomst bij B&B Alemsche Waard
19.00 uur: avondwandeling vanuit B&B ‘Klompenpad’

Zaterdag:

10.30 uur: vertrek naar pontje Varik
11.30 uur: start van de wandeling over de ‘Struinroute Varik’ + Qigong
15.30 uur: terugkomst bij B&B Alemsche Waard

Zondag:

10.00 uur: wandeling + Qigong bij ‘Hurnse Kil’
13.00 uur: afsluiting bij Brasserie Roskam (voor wie wil en op eigen kosten)

Qigong Natuurweekend Bommelerwaard Vogels
Qigong Natuurweekend Bommelerwaard Koeien