Meridiaan Masterclass

Meridiaan Masterclass
Kennismaken met de 12 hoofdmeridianen

Het menselijk lichaam bestaat uit een groot aantal netwerken, waarvan het bloedvatenstelsel, het zenuwstelsel en het lymfevatenstelsel  over het algemeen wel bekend zijn. Minder bekend, is het lichaamsnetwerk van meridianen, onzichtbare en ontastbare energiekanalen die levensenergie, oftewel qi , door het lichaam transporteren. Als qi vrij door de meridianen stroomt, worden onze cellen gevoed en voelen we ons gezond. Wordt het geblokkeerd of stroomt het de verkeerde kant op, dan ervaren we klachten.

Een goede doorstroming van de qi in de meridianen is dus belangrijk om je fit en vitaal te voelen. Je kunt de qistroom stimuleren door o.a. regelmatig de meridianen te rekken en te strekken, bijvoorbeeld met Qigong. Het visualiseren van een vrije stroom van qi door het lichaam kan al voldoende zijn om blokkades in de kanalen op te heffen en een verbetering in de doorstroming te geven. Verder zijn een diepe ademhaling, het eten van energierijke voeding en het vermijden van chronische stress voorwaarden voor een qi-rijk leven.

Deze masterclass laat je kennis maken met:

  • de vijf elementen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde;
  • wat meridianen zijn en waar/hoe zij in het lichaam lopen;
  • per meridiaan bewegingen die de meridianen openen en laten stromen;
  • de organen, emoties, seizoenen, kleuren en klanken verbonden aan de meridianen;
  • de Qigong serie Baduanjin en per element 3 Qigong oefeningen.

Deze Masterclass is tevens een introductie voor de Qigong Docentenopleiding. Mocht je je – na het deelnemen aan de Meridiaan Masterclass – opgeven voor de opleiding, dan krijgt je de kosten voor de Masterclass terug!

Datum: Zondag 6 oktober 2024
Tijd: 12.00 – 16.00 uur
Prijs: €59,00 p.p. (incl. reader)

Deelname is op de volgende manieren mogelijk:

* Op lokatie bij De Lichtplaats in Zaandam
* Online via Zoom
* Achteraf via opname

Dit kun je aangeven in het aanmeldformulier!