Qigong les Tijd van warmte, licht en vrijheid - 18 t/m 24 mei 2020

Tijd van warmte, licht en vrijheid
18 t/m 24 mei 2020

Online Qigongles via Zoom

Deze week is de eerste week die in het teken van het Vuur element staat. Het is volgens de Chinese kalender de tijd van de zomer en van warmte, licht en vrijheid. Van temperaturen die omhoog gaan en dagen die langer worden en van het hart dat wat meer openstaat voor waar we passie voor voelen. Een paar jaar geleden stond ik tijdens mijn vakantie met zonsopgang boven op de top van een berg. Diep in de nacht opstaan om op tijd boven te zijn had iets magisch. Ik was me ervan bewust dat ik wakker was op een tijdstip waarop de yin energie van de nacht het minuut voor minuut aflegde tegen de yang energie van de dag die langzaam aanbrak. De zonsopgang zelf was adembenemend, vooral ook omdat de paar wolken aan de horizon de zonnestralen opvingen en hun prachtige kleuren bereidwillig weerkaatsten. Alsof de natuur zeggen wilde dat het de uitdagingen in het leven zijn die het mogelijk maken de gouden gloed van ons leven te zien.

Tijdens mijn Qigonglessen van deze week doen we samen een Vuur-serie met oefeningen speciaal voor de meridianen van het Hart en de Dunne Darm, maar ook voor de Hartbeschermer en Drievoudigeverwarmer, die ook tot het Vuur element horen. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor de andere vier elementen en de bijbehorende meridianen, om balans te houden in het systeem.

========

Deze les is voor iedereen toegankelijk! Alleen wanneer je in de huidige situatie financieel in staat bent om een donatie te doen vraag ik daar € 7,50 voor, waarvan € 2,50 naar het sociaal project ‘You Bake a Difference’ van Dave en Edith Atkins gaat.

Dinsdagavond: 19.30 – 20.30 uur

Aanmelden kan via deze link. Op deze pagina vind je uitgebreider informatie en onderaan per les een knop om te ‘Registreren’ en een knop om te ‘Doneren’.

De donderdagochtendles vervalt deze week in verband met Hemelvaartsdag. Op woensdagavond geef ik wel een strandles bij Castricum aan Zee.

 

 

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.