Lift Qi Up Pour Qi Down - uitgelichte afbeelding - Yvonne Alefs

Lift Qi Up Pour Qi Down

Wil je graag een fijne Zhineng Qigong oefening aanleren om de dag in alle rust mee te beginnen, of juist ontspannen mee af te sluiten? Ga dan voor De Lift Qi Up Pour Qi Down Methode. De zachte in- en uitgaande bewegingen, het openen en sluiten van je lichaam en het opnemen en afgeven van resp. zuivere en onzuivere energie is een weldaad voor je zenuwstelsel, gemoedstoestand, lichaamssappen, spieren, pezen, meridianen en organen. Je voelt je na het doen van deze oefening kalm en ontspannen, waardoor je de drukte van de dag beter aankunt of als je het vlak voor het slapen doet, juist rustiger in slaapt zult vallen.

De Lift Qi Up Pour Qi Down Methode bestaat uit een opening en een sluiting die tegenovergesteld zijn aan elkaar, met daar tussenin 3 onderdelen waarbij de Hunyuan Qi van het universum van alle kanten wordt aangetrokken en in het lichaam verspreid: van voren, van opzij en diagonaal. De theorie achter deze oefening is dat door de bewegingen die we maken onze innerlijke lichaamsqi zich via onze poriën, energiepunten en openingen naar buiten verspreidt en zich daar vermengt met de meest zuivere vorm van energie, Hunyuan Qi, waarna deze via dezelfde openingen in ons lichaam naar binnen wordt binnengetrokken. Hoe beter de kwaliteit en hoeveelheid van jouw eigen lichaamsqi, des te meer zuivere Hunyuan Qi je tot je kunt trekken.

Het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van jouw eigen lichaamsqi bereik je door een goede en diepe ademhaling, voedzame en energierijke voeding en dagelijkse beoefening van Qigong. Met je ademhaling trek je namelijk niet alleen zuurstof je longen in, maar ook Qi. Wie leert diep naar de buik adem te halen (liefst onder alle omstandigheden), zorgt ervoor dat de Qi via de longen de andere organen in het lichaam bereikt, waardoor zij gezond en vitaal blijven. Gezonde organen, zorgen weer voor vitaliteit en voor evenwichtige emoties. Voeding die met de wortels in de aarde hebben gestaan en de kop in de zon, zitten boordevol Qi. Biologisch of organisch geteelde groente en fruit geven ons de meest zuivere energie, die met weinig moeite door ons lichaam om wordt gezet in voedingsstoffen. Zo blijft er meer energie over om je vitaal en fit te voelen. Vul je dit nog aan met een dagelijkse portie Qigong, dan ben je optimaal bezig om je lichaam, ziel en geest in balans te houden en een lang en gezond leven te leiden.

Begin vandaag al met deze gezondere levensstijl door mijn video met de demonstratie van de Lift Qi Up Pour Qi Down Methode te bekijken. Misschien inspireert het je wel om er meteen een start mee te maken. Al begin je met de opening (tot en met de handen in bidpositie voor de borst), dan heb je al een eerste stap gezet. Als je deze oefening vaker gaat doen, dan zal je merken dat je steeds bewuster  omgaat met je ademhaling en ook steeds meer behoefte krijgt in gezondere en  energierijkere voeding. En voor dit alles geldt ook dat je dat stap voor stap kunt veranderen. Het is beter om het geleidelijk aan op te bouwen en het écht in je leven te integreren, dan er volop in te gaan en teleurgesteld te raken dat niet alles meteen lukt. En mocht je graag de Lift Qi Up Pour Qi Down oefening samen met mij aanleren, dan nodig ik je graag uit voor mijn Zhineng Qigong 3-weekse cursus of mijn wekelijkse Zhineng Qigong lessen.

Haola!

Yvonne Alefs

Facebooktwitterlinkedin
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.