Spontane evolutie - Bruce H Lipton - Uitgelichte Afbeelding Yvonne Alefs

Spontane evolutie – Positiviteit bepaalt onze toekomst – Dr. Bruce H. Lipton en Steve Bhaerman

Na het lezen van zijn boek ‘Biologie van de overtuiging’ wist ik zeker dat Dr. Bruce H. Liptons volgende boek ‘Spontane evolutie’ net zo inspirerend zou zijn. En ik ben daarin niet teleurgesteld. Samen met Steve Bhaerman schreef hij dit boek om ons de weg te wijzen naar een wereld waarin we ons als mensen weer verbonden voelen met elkaar en de aarde, waardoor we het tij op tijd kunnen keren. Het veranderen van de manier waarop we naar deze wereld kijken en het loslaten van huidige collectieve overtuigingen die onze aarde verstikken is hierin de eerste stap, aldus Bruce (celbioloog en spiritueel mens).

Ons bewust worden dat onze gedachten over wie we zijn, het verhaal dat we over onszelf vertellen, bepalend is voor hoe we met onszelf, elkaar en de aarde omgaan, is de eerste stap naar transformatie, zegt Dr. Lipton. Het huidige verhaal van de mensheid, waarin materie en geest uit elkaar werden getrokken en volledig voorbij werd gegaan aan de samenhang van deze twee, dateert uit de 18e eeuw. Dit en de op veel vlakken op speculatie berustende conclusies die Darwin halverwege de 19e eeuw over de aard van het bestaan en de evolutie trok, stroomt sindsdien door de aderen van de westerse wereld. We hebben onszelf als modern mens drie eeuwen lang laten voorhouden dat alleen materie ertoe doet, dat alleen de sterkste overleeft, dat we machteloos zijn als het aankomt op de uitdrukking van onze genen en dat de evolutie een aanéénrijging van toevalligheden is. Deze manier van denken heeft ons giftige instituties en destructieve structuren opgeleverd waarin er nietsontziend wordt gegraaid naar geld (materie) en gewetenloos wordt ingespeeld op angst, zoals de bankierswereld, de oorlogsindustrie, de pharmaceutische industrie en de media.

De modernste wetenschappen zoals epigenetica en kwantumfysica vertellen ons echter een heel ander verhaal. Zij hebben het onzichtbare kwantumveld van waaruit materie ontstaat al vroeg in de 20e eeuw (!) ontdekt en komen al geruime tijd met wetenschappelijke bewijzen dat dit veld werkelijk alles met alles verbindt. Via onderzoek naar (onder andere) hoe het de 50 biljoen cellen waaruit wij zijn opgemaakt lukt om de complexiteit van alle fysieke functies van het lichaam te laten plaatsvinden, is bewezen dat samenwerking onmisbaar is als het aankomt op gezondheid, welzijn en overleven. Dat we door wat we denken en de manier waarop we in het leven staan de uitdrukking van onze genen zelf in de hand hebben, is misschien wel de meest bevrijdende boodschap die de hedendaagse wetenschap ons te vertellen heeft, om het maar niet te hebben over het bewijs dat evolutie door een kracht van intelligentie en bewustzijn wordt aangedreven en het ontstaan van de mens dus niet een toevalligheid is.

De pioniers van de moderne wetenschap hebben de basisovertuigingen, die drie eeuwenlang het verhaal van hoe we hier zijn gekomen, waarom we hier zijn en hoe we er nu we hier zijn het beste van kunnen maken, omvergeworpen. Zij hebben de weg vrijgemaakt voor een nieuw basisparadigma. Eentje met een holistisch fundament, waarbij de nieuwe wetenschap geïntegreerd wordt met aloude spirituele wijsheid: basisovertuigingen die gaan over samenhang tussen het onzichtbare en het zichtbare, samenwerking op alle vlakken, menselijke vermogens tot (zelf)heling en een intelligente evolutie met een bewust doel, nl. een groter collectief bewustzijn.

“We moeten een nieuwe basisparadigma accepteren dat gebaseerd is op de integratie van nieuwe wetenschap en aloude spirituele wijsheid, en dat in staat is de oude tegenpolen te verzoenen tot een verenigd holistisch wereldbeeld”
Bron: Spontane Evolutie

In grote lijnen is dit de boodschap van Spontane evolutie, in detail valt er echter veel meer te ontdekken. Voor iedereen die zich bekommert om de staat waarin onze wereld zich nu bevindt en geïnteresseerd is in nieuwe manieren van denken om de problemen die er nu op zowel economische, politiek als ecologisch vlak zijn te transformeren, is dit boek een echte aanrader. Alle beweringen die gedaan worden in het boek worden onderbouwd door voorbeelden en wetenschappelijk onderzoeken op het vlak van vooral epigenetica en kwantumfysica. Mij spreekt met name de aanmoediging van de schrijvers aan om de moderne wetenschap te integreren met aloude spirituele wijsheid: laat het holistisch tijdperk maar beginnen!

Wil je dit boek graag lezen? Je kunt het eventueel hier meteen bestellen.

Facebooktwitterlinkedin
4 Reactie's
 • cindy
  Geplaatst op 13:05h, 21 januari Beantwoorden

  Ik zet het boek op mijn lijst. De biologie van de overtuiging is een prachtig boek en de informatie daaruit gebruik ik (en met mij anderen binnen de NLP) binnen het coachen.
  Bedankt !

  • Yvonne
   Geplaatst op 08:16h, 23 januari Beantwoorden

   Ha, dat is mooi! Het zijn allebei inderdaad prachtige boeken en hoe meer we als coaches en docenten deze informatie doorgeven des te beter! xxx

 • Femme
  Geplaatst op 19:08h, 18 juni Beantwoorden

  Hi Yvonne. Ik zocht naar een samenvatting van dit geweldige boek en zo kom ik op jouw site terecht. Wat een prachtige samenvatting heb je gegeven! En vind je het erg als ik delen ervan gebruik? Ik wil een eigen praktijk en website gaan maken en wordt hierdoor enorm geïnspireerd.
  Groet femme

  • Yvonne
   Geplaatst op 20:55h, 18 juni Beantwoorden

   Hoi Femme,

   Wat een leuke reactie! Ik vind het alleen maar heel erg bijzonder als iemand mijn teksten wil gebruiken.
   Dus ga gerust je gang!

   Wat voor praktijk ga je beginnen?

   Warme groet,

   Yvonne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.