Banner-400-1100

Energetisch in Balans
Persoonlijk advies m.b.t. jouw energetische welzijn

Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde is er sprake van gezondheid en welbevinden als de energiebanen van het lichaam (meridianen) openstaan. Qi (levensenergie) kan dan goed doorstromen en organen worden energetisch gevoed en verzorgd. Dit energetisch welbevinden dankzij goed stromende meridianen heeft ook een balancerende werking op het fysieke, mentale en spirituele welzijn van ons als mens.

De doorstroming van meridianen kan echter door allerlei situaties geblokkeerd raken, waardoor je uit balans raakt. Denk hierbij aan blessures, trauma, stress, ongezonde voeding, luchtvervuiling en zelfs extreme weersomstandigheden. Vooral emoties die niet doorvoeld mogen worden zorgen voor blokkades in de meridianen. Onbalans wordt eerst als een lichte ongemak ervaren en kan daarna – wanneer het balans niet meteen wordt hersteld – steeds heftigere vormen aannemen.

Je lichaam geeft in de vorm van symptomen altijd signalen af als ergens de energie geblokkeerd is. Symptomen zijn de taal waarmee je lichaam met je communiceert en de enige manier waarop het je kan vertellen dat er fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel iets uit balans is geraakt en je de manier waarop je leeft zou mogen veranderen om balans te hervinden. Maar hoe doe je dat?

Via de Traditionele Chinese Geneeskunde kun je verschillende paden kiezen om terug te keren naar meer balans. Acupunctuur is hier één voorbeeld van, andere zijn onder andere: acupressuur, Qigong, energetische massage en voeding. Deze laatste vier pas ik graag toe in het persoonlijke advies dat ik je kan geven in jouw zoektocht naar meer balans!

Via analyse van jouw gezicht, houding, tong en een uitgebreide vragenlijst krijg ik inzicht in waar de qi-stroom in jouw meridianen uit balans is en kan ik jou via een persoonlijk advies aanwijzingen geven hoe je zelf met behulp van acupressuur, Qigong en voeding weer meer balans kunt ervaren. Aanvullend hierop is het ook mogelijk om één of meerdere Meridiaan Massages van mij te ontvangen, waarbij ik alle meridianen verzorg, maar met name die meridianen waar het balans hersteld mag worden de aandacht geef.

Mijn opleiding m.b.t. de wijsheden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde in het algemeen en de kennis van de meridiaanleer, acupressuurpunten, de vijf elementen voedingsleer en het stellen van diagnoses aan de hand van het gezicht, de tong en de houding in het bijzonder, heb ik tijdens de 3-jarige Do-In opleiding van de Do-In Academy opgedaan. De volgende links leiden je naar meer info over mijn achtergrond in het geven van: Qigong en Meridiaan Massages.

Wanneer je mijn advies op prijs stelt, dan zijn er twee mogelijkheden:

1. We maken een fysieke afspraak voor het analyseren van je gezicht, houding en tong op locatie in Amsterdam of Zaandam. De vragenlijst – gebaseerd op mijn bevindingen tijdens deze afspraak – stuur ik naderhand naar je toe, als ook het verzoek om na een week nog een keer je tong via een foto aan mij te tonen. Daarna breng ik mijn advies schriftelijk via e-mail uit en komen we nog een keer fysiek bij elkaar om het advies te bespreken en eventuele vragen hierover te beantwoorden. Mocht je aanvullend op het advies graag één of meerdere Meridiaan Massages ontvangen dan kunnen we de eerste indien dat uitkomt aansluitend hierop inplannen.

2. We maken een online afspraak (via Zoom) voor het analyseren van je gezicht, houding en tong. De vragenlijst – gebaseerd op mijn bevindingen tijdens deze afspraak – stuur ik naderhand naar je toe, als ook het verzoek om na een week nog een keer je tong via een foto aan mij te tonen. Daarna breng ik mijn advies schriftelijk via e-mail uit en spreken we nog een keer online af om het advies te bespreken en eventuele vragen hierover te beantwoorden. Mocht je aanvullend op het advies graag één of meerdere Meridiaan Massages ontvangen dan plannen we deze in.

Tarief:
Advies met afspraak op locatie: € 160,00
Advies met afspraak via Zoom: € 120,00

Aanvullend:
Energetische Massage – 60 minuten: € 60,00
Energetische Massage – 90 minuten: € 80,00

Afspraak maken
Ik ben het beste via e-mail te bereiken: bericht@wuxingqigong.nl
Maar appen of bellen mag natuurlijk ook: 06-33026394

Na zes weken neem ik nog een keer contact met je op om te informeren hoe het met je gaat en of het je lukt om de adviezen die ik je gegeven heb in je dagelijkse leven in te verweven.

Tijdens dit gesprek kunnen we ook bespreken of aanvullende adviezen wenselijk zijn. Deze worden tegen een uurtarief van € 30,00 per uur gegeven.

* Alle bovengenoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW!