Banner-1100-400-def

RUSTIEKE QIGONG RETRAITE ~ Bij de Rode Beuken
Natuurlijke rust ~ Energetische weldaad ~ Landelijke ingetogenheid

Weekend van 3 t/m 5 november 2023
Bij de Rode Beuken, Toldijk, Gelderse Achterhoek

Gedurende dit weekend – die op vrijdagochtend begint en op zondagavond eindigt – nemen Ria van Leeuwen en Yvonne Alefs – beiden Qigong docent bij YogaZentrum Nada en energetische masseur – je mee in de ingetogenheid van het Water element, zodat je dat wat je ervaart vervolgens bewust mee kunt nemen de winter in, die volgens de Chinese kalender rondom dit weekend zijn intrede doet.

De dagen zullen rijkelijk gevuld zijn met zowel voeding voor het fysieke als ook voor het energetische en spirituele lichaam. Om met het fysieke te beginnen: gastvrouwen Lara en Hélène van ‘Bij de Rode Beuken‘ verzorgen zelf alle maaltijden die inbegrepen zijn in dit weekend (ontbijt, lunch en diner) en maken daarbij gebruik van zo veel mogelijk eigen- en streekproducten.

De ‘energetische en spirituele maaltijden’ bestaan uit: dagelijks samen Qigong doen, een Meridiaan en Reiki Masterclass, een energetische massage, Tao-talk met Tao kaartendek, het maken van één of meerdere Edelstenen Vijf Elementen armbanden* en voldoende tijd om je tussendoor terug te trekken.

*materiaalkosten (edelstenen kraaltjes, elastiek en lijm) hiervoor zijn niet opgenomen in de prijs van de retraite en bedragen € 20,00 per armband.

Ervaring met Qigong is niet persé noodzakelijk, maar twijfel je hierover neem dan gerust contact met Yvonne op.

De lokatie voor onze retraite draagt de mooie naam ‘Bij de Rode Beuken’ en is gelegen in de Gelderse Achterhoek op het land dat bij de woonboerderij van de twee fijne gastvrouwen Lara en Hélène hoort. De voormalige kapschuur van de boerderij hebben zij omgebouwd tot een riante woonkamer met keuken en een inpandige slaapkamer met sanitair die landelijk ingericht zijn met veel natuurlijke materialen en kleuren. De oude balken van de schuur zijn nog zichtbaar aanwezig in het interieur wat bijdraagt aan de rustieke sfeer. De openslaande deuren bieden toegang tot een overdekte veranda die ingericht is met meerdere gezellige zitplekken.

Op het ruime en natuurlijke terrein daaromheen zijn twee achthoekige cabins gebouwd die geheel uit hout zijn opgetrokken (binnen en buiten) en waar we onze workshops en massages zullen geven. Deze ruimtes worden verwarmd door palletkachels en zijn eveneens landelijk ingericht met natuurlijke materialen. De overige slaapgelegenheden bevinden zich ook op het terrein rondom de voormalige kapschuur in twee geheel verbouwde keten en drie oldtimer caravans, die allemaal ook via kachels verwarmd worden. .

Tegen de kapschuur aan is een tweede sanitaire ruimte gebouwd met douche en wastafel en infrarode spiegels waardoor het daar ook aangenaam warm is. Dit geheel van mooie ruimtes straalt een rustieke, laid-back en glamping-achtige sfeer uit wat ook nog eens bekrachtigd wordt door een natuurlijk waterbron die zich onder dit stuk land bevindt en een aardende werking heeft.

Woonkamer 2
Cabin

ALLEEN OF MET Z’N TWEEËN

Er zijn vier slaapruimtes ingericht voor 2 personen die verspreid over het perceel te vinden zijn. Eén ruimte is in een sfeervol verbouwde keet en de andere drie in de oldtimer caravans. Voor deze slaapruimtes geldt een tarief van € 599,00 p.p. als je hier met twee personen in slaapt en € 699,00 p.p. als je liever alleen wil slapen.

SAMEN MET ANDEREN

De andere sfeervol verbouwde keet op het terrein is ingericht met vier stapelbedden en is voor wie het geen probleem vindt om twee nachtjes met anderen in één ruimte te slapen. Voor deze slaapruimte geldt een tarief van € 499,00 p.p.

Alle slaapgelegenheden hebben ramen met uitzicht op de tuin en het landschap rondom en worden verwarmd door middel van een mobiele kachel.

Inbegrepen in bovenvermelde tarieven zijn:
– logies, beddengoed en eindschoonmaak
– ontbijt, lunch en diner
– thee, koffie en water
– Qigong, Massage en Masterclass programma*

*kosten voor de materialen voor het maken van de edelstenen armbanden zijn niet in de prijs van de retraite opgenomen en bedragen € 20,00 per armband.

keet
keet-gerestyled
keten
Stapelbed
Oldtimer-caravans-webklaar
Caravan uitzicht 1
20221212_140321
20221126_160328

Alle maaltijden zullen dit weekend vegatarisch en veganistisch zijn en met zo veel mogelijk eigen en streek producten door Lara en Hélène zelf bereid worden. Verder kunnen zij ook rekening houden met dieetwensen zoals glutenvrij en lactose vrij. Een paar weken van tevoren zullen we hiervoor contact met iedereen opnemen die zich voor onze retraite aangemeld heeft.

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestigings e-mail van ons om je te laten weten dat jouw plekje gereserveerd is. Drie maanden voor de retraite ontvang je nog een mailtje van ons met gegevens voor een aanbetaling van € 200,00 p.p. en ongeveer zes weken van tevoren sturen wij nog een berichtje met een betaalverzoek voor het restant van het bedrag.

20221212_140317
Lounge stoelen