Banner-voor-agenda-1100-400-nw

QIGONG & WANDELEN

‘Gamerensche Waarden’
Natuurgebied aan de Waal, nabij Zaltbommel
Zondag 23 oktober a.s.

Mijn hart heb ik verloren aan de Bommelerwaard!
Daarom neem ik je graag mee naar
één van haar prachtige natuurgebieden:
‘De Gamerensche Waard’, nabij Zaltbommel.
Om te genieten van wandelen in combinatie met Qigong!

Afbeelding-1-200-267
Afbeelding-3-200-267
20220918_141156

Helaas heb ik de wandeling vanwege privé omstandigheden moeten annuleren!

De Gamerensche Waarden is een natuurgebied dat ingesloten ligt tussen de Waalbandijk van Gameren en de Waal. Het ligt ongeveer 10 minuten met de auto vanaf Zaltbommel en is een prachtige oase van rust en natuur. Het gebied is een afwisseling van water, graslanden en strandjes die huis bieden aan verschillende soorten vogels, eenden, insecten, bomen, planten en struiken (elk seizoen weer anders).

De wandeling die wij gaan maken voert zowel langs ‘binnenwateren’ (nevengeulen van de Waal) als langs de strandjes aan de Waal. Halverwege deze wandeling zullen we op een mooie plek een uurtje Qigong met elkaar beoefenen.

We beginnen de dag om 11.00 uur met een kopje thee/koffie/cappuccino en gebak bij Grand Café ‘De Verdraagzaamheid’ op de Waalkade 6 in Zaltbommel (inbegrepen in de prijs) en vertrekken rond 11.45 uur richting de Gamerensche Waarden. De wandeling in dit prachtige natuurgebied duurt ongeveer van 12.00 – 14.30 uur, waarvan een uur voor Qigong zal zijn.

Het wandelen wordt op een rustige tempo gedaan, zodat er genoten kan worden van de natuur, en is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Wel is het raadzaam om goede wandelschoenen aan te trekken, omdat we zowel over gras als over zand zullen lopen en het wellicht ook nat kan zijn. Trek warme kleding aan, het liefst in lagen, zodat je wat uit kunt trekken als het warm is en iets weer aan kunt trekken als het fris is.

Voor het Qigong gedeelte is geen ervaring nodig!

Afbeelding-2-200-267
Afbeelding-4-200-267
20220918_143635

Datum & Tijd
Helaas heb ik de wandeling vanwege privé
omstandigheden moeten annuleren!

Datum: Zondag 23 oktober a.s.
Tijd: 11.00 – 14.30 uur
Kosten: € 19,95 p.p.*

* inclusief een kopje thee/koffie/cappuccino en gebak

Aanmelden
Met een klik op de knop!

Helaas heb ik de wandeling vanwege privé
omstandigheden moeten annuleren!

Wat is Qigong?

Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. De zachte strekkingen en vloeiende bewegingen van de oefeningen, de aandacht voor een diepe, voedende ademhaling en de rustgevende meditaties en visualisaties maken deze Oosterse bewegingsleer tot een weldaad voor lichaam en geest. Je zult je niet alleen energieker en vitaler voelen, maar ook evenwichtiger en kalmer.

Het regelmatig beoefenen van Qigong zorgt voor een optimale verbinding tussen lichaam en geest. Door de fysieke bewegingen gaan de energiebanen in het lichaam (meridianen) volledig open en kan de levensenergie (qi) vrijelijk door het lichaam stromen. Hierdoor wordt je je gaandeweg steeds bewuster van hoe je lichaam aanvoelt en waar zich spanning en weerstand (energieblokkades) bevindt. Het mentale  resultaat van de oefeningen uit zich vooral in een meer gebalanceerde omgang met werkdruk, spanning en tegenslag in je dagelijks leven. Je zult beter in staat zijn aan te voelen wat je, zowel fysiek als mentaal, nodig hebt om in balans te blijven en vanuit deze staat bewust te kiezen voor een gezond(ere) levensstijl.