Heerewaarden -Banner-voor-agenda-1100-400

QIGONG & WANDELEN

‘De Hurnse Kil’
Natuurgebied aan de Waal, nabij Zaltbommel
Voorjaar 2024

Mijn hart heb ik verloren aan de Bommelerwaard!
Daarom neem ik je graag mee naar
één van haar prachtige natuurgebieden:
‘De Hurnse Kil’, nabij Zaltbommel.
Om te genieten van wandelen in combinatie met Qigong!

20221009_120030
20221009_132750
20230226_134322

De Hurnse Kil is een natuurgebied in de uiterwaarden van Hurwenen in de nabijheid van Zaltbommel en is vier eeuwen geleden ontstaan in een afgesneden rivierarm van de Waal. Bij hoog water in de rivier stroomt het water door het gebied. De Hurnse Kil is een afwisseling van water, graslanden en strandjes die huis bieden aan verschillende soorten vogels, eenden, insecten, bomen, planten en struiken (elk seizoen weer anders).

De wandeling die wij gaan maken voert zowel langs strandjes van de Waal als over paden door het gras- en bomenlandschap die daarachter ligt. Halverwege deze wandeling zullen we op een mooie plek een uurtje Qigong met elkaar beoefenen.

We beginnen de dag om 11.00 uur met een kopje thee/koffie/cappuccino en gebak bij Brasserie ‘De Roskam’ op de Waaldijk 2 in Hurwenen (inbegrepen in de prijs). Rond 11.45 uur starten we vanaf daar met de wandeling met Qigong wat ongeveer tot 14.45 uur duurt en waarvan een uur voor Qigong zal zijn.

Voor het Qigong gedeelte is geen ervaring nodig!

Het wandelen wordt op een rustige tempo gedaan, zodat er genoten kan worden van de natuur, en is geschikt voor iedereen die goed ter been is. Wel is het raadzaam om goede wandelschoenen aan te trekken, omdat we zowel over gras als over zand zullen lopen en het wellicht ook nat kan zijn. Trek warme kleding aan, het liefst in lagen, zodat je wat uit kunt trekken als het warm is en iets weer aan kunt trekken als het fris is.

Vergeet niet een lunchpakketje mee te nemen!

20211106_131203
20230804_144459
20211106_130402

Datum, Tijd & Kosten

Een zondag in april of mei, exacte datum nog niet bekend
11.00 – 14.45 uur
€ 24,50 p.p (incl. kopje thee/koffie en gebakje)

Verzamelplaats

Brasserie ‘De Roskam’
Waaldijk 2 in Hurwenen

Aanmelden
Met een klik op de knop!

Wat is Qigong?

Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel beschouwd als meditatie in beweging. De zachte strekkingen en vloeiende bewegingen van de oefeningen, de aandacht voor een diepe, voedende ademhaling en de rustgevende meditaties en visualisaties maken deze Oosterse bewegingsleer tot een weldaad voor lichaam en geest. Je zult je niet alleen energieker en vitaler voelen, maar ook evenwichtiger en kalmer.

Het regelmatig beoefenen van Qigong zorgt voor een optimale verbinding tussen lichaam en geest. Door de fysieke bewegingen gaan de energiebanen in het lichaam (meridianen) volledig open en kan de levensenergie (qi) vrijelijk door het lichaam stromen. Hierdoor wordt je je gaandeweg steeds bewuster van hoe je lichaam aanvoelt en waar zich spanning en weerstand (energieblokkades) bevindt. Het mentale  resultaat van de oefeningen uit zich vooral in een meer gebalanceerde omgang met werkdruk, spanning en tegenslag in je dagelijks leven. Je zult beter in staat zijn aan te voelen wat je, zowel fysiek als mentaal, nodig hebt om in balans te blijven en vanuit deze staat bewust te kiezen voor een gezond(ere) levensstijl.